2020 Sona Ererken Turizm Kararlılıkla Bekliyor

Turizm tarihinin en zorlu yılının sonuna geldi. Neredeyse bir gecede, salgın küresel turizmi tamamen durma noktasınagetirdi. Milyonlarca insan farklı yerleri keşfetmek ve farklı kültür ve gelenekleri kucaklamak için şansını kaçırdı. Ve dünya turizm in iş yaratma, işletmeleri destekleme, gelişime başlama ve evlerimizden ayrılan şeyleri korumak ve korumak için fırsatlara yenik sayılmıştı.

2020 Sona Ererken Turizm Kararlılıkla Bekliyor
2020 Sona Ererken Turizm Kararlılıkla Bekliyor

Ancak, böyle bir düşüş karşısında, turizm yıl her zamankinden daha birleşik ve kararlısona erer.

UnWTO Küresel Turizm Kriz Komitesi,salgının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra Mart ayında oluşturulan, son olarak 2020 yılında son kez bir araya geldi.

 

Bu benzersiz sektörler arası platform uluslararası çabaları koordine eder ve COVID-19'a karşı tepkimizi yönlendirmek ve bunun iş ve işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek için gerekli önlemleri ve araçları bilgilendirmede çok önemli olduğunu kanıtlamıştır.

 

Pandemi yeni ve devam eden gelişmelere rağmen, Komite turizmin yeniden başlatılmasını hızlandırmaya yöneliktir, her zaman küresel sağlık en son durumu faktoring.

Uyumlu, tutarlı seyahat protokolleri, uluslararası seyahatlere duyulan güvenin geri getirilmesi ve turizmin yeniden hareket ettirilmesi için şarttır. UNWTO, 2020 yılında kazandığımız ivmeyi yeni yıla kadar sürdürecek.

 

Son aylarda, siyasi ve iş dünyasının liderlerini dinlemelerini ve turizmi planlarının bir parçası haline getirmelerini sağladık. Turizmin toplumlarımızın hemen hemen her kesimiyle olan önemini vurguladık, en son CNN ile olan ortaklığımız la güçlendirildi ve Portekiz, Tunus, Namibya, Brezilya, Uruguay, Mısır, İtalya, Fransa, Belçika ve Suudi Arabistan gibi Üye Ülkelere üst düzey, şahsen ziyaretlerle güçlendirildik.

 

Bu birleştirilmiş yaklaşım, turizme rekor düzeyde mali destek ve siyasi iyi niyet verilmesine ve halkın tanınmasıyla ödüllendirilmelerine katkıda bulunmuştur. Avrupa Komisyonu, bu kritik dönemde turizme verdiği eşi görülmemiş ekonomik destek başta olmak üzere, cesaret verici kelimeleri sağlam eylemlere dönüştürmede öncülük etmiştir.

 

Amerika, Afrika ve Avrupa'daki liderlereşahsen yaptığı ziyaretler ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas'ı Küresel Turizm Kriz Komitesi'nin en son toplantısına hitap etmek üzere ağırlayarak, hükümetleri daha fazlasını yapmaya çağırıyoruz. Güvenli uluslararası seyahatin sadece mümkün olmadığını göstermek için değil, sadece turizmin sağedebileceği sosyal ve ekonomik faydalar göz önüne alındığında, çok önemli.

 

Şüphesiz, COVID-19 virüsüne karşı bir aşı haberleri bize ihtiyatlı iyimserlik için bir neden verir. Ancak, turizmin yeniden başlatılması ve ona bağlı milyonlarca insan - toplu aşıların gerçeğe dönüşmesini bekleyemez.

 

Şimdi turistler için karantina kurallarını yeniden düşünmek zamanı. Gezginleri yolculuklarından önce veya sonra sınamak için inovasyonu ve yeni çözümleri benimsemek. Bunun yanı sıra, seyahat kısıtlamaları güvenli ve uygulanabilir olduğu anda sorumlu ve koordine li bir şekilde hafifletilmeli veya kaldırılmalıdır.

 

Daha iyi bir koordinasyon sağlamak ve hareketsiz durmayı reddetmekiçin atılan önemli adımlar, yeni yıla hazırlanmanın öncüleridir. 2021 turizmin yeniden başlaması için kritik bir yıl olabilir, ancak bu yolda devam edersek.

Bunun bir dönüm noktası olması için temeller vardır. Sektörümüzü daha fazla sürdürülebilirlik ve kapsayıcılığa yöneltmek ve herkes için kalıcı gelişim ve değişim sağlamak için muazzam potansiyelini gerçekleştirmek için bir andır. Bu şansı boşa harcayamayız.

Şimdi, durup yansıtırken, size Madrid'den en iyi dileklerimi ileteceğim. Nerede olursanız olun ve nasıl kutlarsanız kutlarsanız kutlayın, hepinize güvenli ve dinlendirici bir şenlik dönemi diliyorum.