Uluslararası Turistlerin Korunması Yasası

Asya Ve Pasifik, Uluslararası Turistlerin Korunması Yasasını Desteklemek İçin Birleşiyor. Kamboçya, Maldivler ve Endonezya, UNWTO'nun Uluslararası Turistlerin Korunması Yasası'nı en yeni imzalayan ülkeler oldu . Aynı zamanda, UNWTO'nun Asya ve Pasifik bölgesindeki Üye Devletleri, tüketiciler olarak, turistleri korumak için açık, şeffaf ve verimli çerçevelere sağlamak amacı ile kuruldu.

Uluslararası Turistlerin Korunması Yasası
Turistlere yardım ederken ve tüketici haklarını korurken sorumlulukları daha iyi koordine etmek

 Temel bir araç olarak bölge genelinde yayılmasını ve uygulanmasını teşvik eden Kurallara ilişkin Phnom Penh deklarasyonunu benimsemiştir. seyahatte güven aşılamak ve insanları teşvik amacı güdülmüştür.

Turistlerin korunması için bir dönüm noktası

Uluslararası Turistlerin Korunması Kanunu, turistlerin uluslararası düzeyde korunması için uluslararası kabul görmüş standartlar oluşturmak üzere tasarlanmış ilk yasal araçtır.

Kurallar UNWTO tarafından 100'den fazla ülkenin, uluslararası kuruluşların, turizm uzmanlarının ve özel sektör paydaşlarının aktif katılımıyla oluşturulmuştur.

  1. UNWTO Genel Kurulunda (Aralık 2021) resmen kabul edilmiştir. Üye Devletler bunu ulusal düzeyde uygulamaya davet edildi.

Kurallar, acil durumlarda turistlere nasıl yardımcı olunacağına dair ortak ve uyumlaştırılmış bir çerçeve aracılığıyla, Devletlere daha fazla yasal netlik sağlar ve turistlerin tüketici olarak korunmasına yönelik yasalar, düzenlemeler ve politikalar geliştirmelerine yardımcı olur.

Yeni İmzacılar

Hem UNWTO'nun hem de Birleşmiş Milletlerin Üye Devletlerinin Kurallara uymaları teşvik edilir:

Kamboçya, Maldivler ve Endonezya ulusal düzeydeki en son imza sahipleridir. Ekvador, Kosta Rika, Guatemala, Gine-Bissau, Honduras, Moldova, Myanmar, Paraguay, Portekiz ve Uruguay'a katılıyorlar.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, "İnsanlar seyahat ederken kendilerini güvende ve korunmuş hissetmek istiyor ve UNWTO, seyahatte güvenin yeniden sağlanmasına yardımcı olacak ilk yasal aracın oluşturulmasına öncülük etti" dedi. "Bu girişimi ulusal mevzuatlarına dahil etmek için katılan ülkelerin sayısı artmaya devam ediyor ve en yeni imzacılar olarak Kamboçya, Maldivler ve Endonezya'yı ağırlamaktan gurur duyuyoruz."

En İyi Uygulamaları Paylaşma

Doğu Asya ve Pasifik Bölgesel Komisyonu ile Güney Asya Komisyonu'nun 35. Ortak Toplantısı (Phnom Penh, Kamboçya, 15-17 Haziran) çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Kod konulu bir konferans. Bölgesel turizm liderleri için bir platform sağladı. Bu yasal aracın, pandeminin neden olduğu ciddi krizden sonra turizmin toparlanmasını ve güvenini nasıl desteklediğine dair iç görüleri, Konferans en iyi uygulamaları ve öğrenilen dersleri paylaşın çağrısında bulundu.

Kamboçya Başbakan Yardımcısı, Kamboçya, Endonezya, Malezya, Maldivler ve Filipinler Turizm Bakanları, Çin ve İran Turizm Bakan Yardımcıları da dahil olmak üzere Asya ve Pasifik ülkelerinden delegasyonların benzeri görülmemiş üst düzey katılımına güvenildi.

Uruguay'ın "Kuralların Şampiyonu" ve acil durumlarda turistlere yardımda lider olarak katılımından yararlandı.

Kuralların yasal çerçevelerdeki mevcut boşlukları nasıl kapattığı ve daha fazla uluslararası uyuma nasıl katkıda bulunduğu konusunda uzman görüşleri sundu.

Turistlere yardım ederken ve tüketici haklarını korurken sorumlulukları daha iyi koordine etmek için daha yakın kamu-özel sektör bağlantılarını teşvik etme ihtiyacının altını çizdi .

Phnom Penh Deklarasyonu

"Uluslararası Turistlerin Korunmasına İlişkin Phnom Penh Deklarasyonu" Asya ve Pasifik bölgesindeki Üye Devletler tarafından konferanstan önce kabul edildi. Deklarasyon: Kamboçya Turizm Bakanlığı'nın yüksek himayesinde resmen başlatıldı.

Asya ve Pasifik bölgesinin acil durumlarda uluslararası turistlere sağlanan yardımı iyileştirmek için işbirliğini güçlendirme taahhüdünü yeniden teyit eder.

Turistlerin tüketiciler olarak daha iyi korunması için hükümetler, turizm hizmeti sağlayıcıları ve diğer turizm paydaşları arasında daha yakın bağlantıların teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizer.

Bildirge, Kamboçya'nın, Şubat 2020'de MS Westerdam yolcu gemisinde denizde mahsur kalan 1.000'den fazla yolcuyu kurtarırken gösterdiği gibi, acil durumlarda turistlere yardım etme taahhüdünü yansıtıyor.