Jenerik Turistik Destinasyonlar
Genel bir turistik yer nedir , NTT Docomo geliştiricileri, "AI x turizm" tarafından oluşturulan yeni fikirleri duyurdular. Jenerik turistik destinasyonlar olarak adlandırılan yeni bir seyahat konsepti ortaya çıkmıştır. Jenerik ilaçlar, yeni ilaçla (orijinal ilaç) aynı aktif bileşenlere sahip jenerik ilaçlardır. Bu fikri turistik noktalara uygulayan AI, turistik noktaların benzerliğini görüntülerden ölçer.
NTT Docomo Crosstech Geliştirme Departmanına bağlı Bay Hisao Katsumi tarafından önerildi. 2020'de, her yerde bilgi işlem üzerine uluslararası bir konferans olan UbiComp 2020'de (çevrimiçi) bir poster bildirisi sundu. Nisan 2021'de şirkette üçüncü yılını dolduracak olan genç bir neslin icat ettiği "jenerik turizm destinasyonu" nedir?
AI kullanarak benzerlikleri ölçün
Japonya'da, ünlü denizaşırı turistik yerlerden sonra ``Japon ooo'' olarak adlandırılan birçok gezi noktası vardır. Örneğin, Hyogo Eyaletindeki Takeda Kalesi'ne "Japonya'nın Machu Picchu'su" ve Oita Eyaletindeki Harajiri Şelalesi'ne "Japonya'nın Niagara Şelaleleri" denir. Katsumi, bu benzerliği jenerik ilaçlardaki eşdeğer aktif bileşenler olarak Jenerik POI (ilgi noktası) olarak tanımladı.
"Eskiden gündem olan turistik yerlere gitmek istemezdim. Şirketteki kıdemli birinden Afganistan'daki Takatori Dağı'nda buna benzer bir yer olduğunu duydum. Afganistan'daki Bamiyan'ın taş Buda heykelleri ve bu perspektiften turistik yerleri bulmak için bir sistem oluşturabileceğimizi düşündüm” fikrinin kökenini ortaya koyuyor.
Genel POI, Google Haritalar'dan web'den toplanan ünlü turistik yerlerin görüntülerine benzer noktalar çıkardı ve benzerlikleri ölçmek için yapay zekayı kullandı. Hesaplamak için, bazı temel doğrulama verilerine ihtiyacımız var.
Bay Katsumi, Almanya'da “Takeda Kalesi” ve “Machu Picchu”, “Taiyo Park” ve Almanya'da “Neuschwanstein Kalesi”, Izu Dogashima'da “Tenso Mağarası” ve Yunanistan'da “Mellisani Mağarası”nı değerlendirdi ve Sado I, "Benkei'nin makasını" seçti. rock" ve "Kjeragbolten", Norveç'te "Harajiri Falls" ve "Niagara Falls".
Sonuç olarak en yüksek benzerlik 0,903 ile “Sun Park” ve “Neuschwanstein Castle” için bulunmuştur. Bunu 0,896 ile "Tensodo" ve "Mellisani Cave" ve 0,865 ile "Benkei's scissors rock" ve "Scheragbolten" izledi. Katsumi'ye göre değer 0,7'yi geçtiğinde görünüş benzerliği yüksek oluyor.
Jenerik turistik destinasyonların aktif bileşenleri ile az bilinen turistik destinasyonların oluşturulması
O halde, bu AI görüntü analizi yöntemiyle bulunan "jenerik turistik destinasyonun" aktif içeriği nedir? Elbette "Japon XX" ifadesinin akılda kalıcı olduğunu ve gezginlerin kolayca ilgisini çektiğini söylemeye gerek yok.
Yerel yönetimler ve DMO'lar gibi alıcı taraf açısından da faydalarını anlatarak, "Örneğin, şimdiye kadar bilinmeyen gizli turistik yerleri keşfedebiliriz ve orası da kullanılabilir." Turist çekmek için." Henüz numune çıkarma aşamasındayız. Ama tüm ülkeye yayarsak çeşitli gizli noktaların bulunma ihtimali var. Ayrıca tüm dünyaya yaygınlaştırılması halinde “jenerik turistik destinasyonların” sadece yurtiçi seyahatlerde değil, giden ve gelen seyahatlerde de pazarlama ve tanıtım materyali olarak kullanılması mümkün olacaktır.
Ayrıca, bilinmeyen "genel turistik destinasyonların" keşfedilmesi gezginlerin merkezsizleşmesine de yol açacağından Katsumi, "Korona krizi sırasında ve hatta pandemi sonrasında etkili olabilir" diye devam etti.
Sorun teknik kesinlik ve gelecekteki ticarileştirme mi?
Teknolojinin doğruluğu konusunda hala bir sorun olduğuna dikkat çekiyor. AI görüntü analizi, kuşbakışı kompozisyon özelliklerinde benzerlikler gösterse bile, insan gözünün farklı algıladığı pek çok şey vardır. Bu sorunu çözmenin anahtarı, muhtemelen AI analizi için gereken veri miktarı olacaktır.
Ayrıca az bilinen bir turistik yer olarak kazılmış olsa bile "gizli nokta" olduğu için turistlerin buraya yoğunlaşması olasıdır.İçeri girme tehlikesi de vardır. “Genel turistik destinasyonların” kullanılması tarafında ahlak ve düzenlemelerin gerekli olduğu bir durum olabilir.
Makale hâlâ tasarım aşamasında ve NTT DoCoMo, şu anda ticarileştirme konusunda kararsız olduğunu söylüyor. NTT DoCoMo, 5G, IoT, AI gibi temel teknolojilerle çeşitli çözüm hizmetleri geliştirdiği için, AI x turizm bağlamında "jenerik turistik destinasyonların" hizmet haline getirileceği zamanlar gelebilir. Katsumi, "Kullanıcıları sınırlamadan geliştirmeye devam etmek istiyorum" diyor. İleride ticarileştirilirse, genel kullanıcılara açılma ve yerel yönetimler ve DMO'larla işbirliği gibi çeşitli yaklaşımlar düşünülebilir.
"Tabimae'den yararlanılabilecek bir hizmet düşünmek istiyorum. Gezi yerleri aramak eğlenceli olurdu. Gelecekte, her kişiye uygun gezi noktaları öneren kişiselleştirmeyi teşvik etmek istiyorum. Sanırım".
Yapay zeka ve turizm ile yeni turizm fikirleri gerçekleştirilebilir mi? Gelecekte, gelişmiş formun dünyada ortaya çıkmasını beklemek isterim.